Beste leverandører
Helt uforpliktende
100% gratis å bruke

Finn det beste tilbudet på strøm

Fyll inn skjema og få tilbud fra inntil 3 aktører og sammenlign priser
Jeg ønsker også å motta tilbud fra inntil 3 aktører på:

Finn riktig strømleverandør

Det er gode penger å spare på å velge riktig strømleverandør. Prisene varierer og markedet kan virke uoversiktlig, med hundrevis av forskjellige strømavtaler å velge mellom. I Norge har vi vært vant til å bruke strøm som hovedkilde til oppvarming, og vi har tradisjonelt hatt lave strømpriser. Det har vi fremdeles hvis vi sammenligner oss med andre land, men i det siste har det blitt større fokus på våre hjemlige strømpriser.

Vi i Bytteportalen kan hjelpe deg med å finne rett strømleverandør for deg. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn kontaktinformasjon i skjemaet, så får du et gratis og uforpliktende tilbud fra en av våre samarbeidspartnere innen 1 virkedag.

Avtaletyper hos strømleverandørene

De fleste strømleverandørene tilbyr tre typer strømavtaler: spotpris, fastpris og variabel pris. Spotpris er den vanligste avtaleformen, og litt forenklet sagt er dette den avtaletypen som lønner seg over tid. Dette betyr imidlertid ikke at det alltid vil lønne seg å velge spotpris.

Spotpris

Med en spotprisavtale vil prisen endres i takt med at markedsprisen går opp eller ned. Du betaler markedspris for strømmen du bruker, i tillegg til gebyrer og påslag fra din strømleverandør. Over tid vil det som oftest lønne seg å velge en slik avtale, selv om prisen i perioder kan være høy.

Fastpris

Ved en fastprisavtale binder man strømprisen for en periode. Dette gir forutsigbarhet og sikrer at du ikke plutselig får en strømregning som du ikke kan betale. Fastprisen vil variere ut fra tidspunktet du inngår avtalen på, og ofte kan det være lurt å velge fastpris i perioder med lavere priser.

Variabel pris

Variabel prisavtale er en hybrid mellom fastpris og spotpris, hvor du ikke får så store forskjeller i prisnivå som ved spotpris. Tanken er at du ikke skal få store overraskelser på strømregningene. Dette kan være en god løsning for enkelte, men helhetlig sett er det altså spotpris som pleier å lønne seg.

Nettleie

I tillegg til det du betaler for strømforbruk kommer nettleie. Nettleien kan variere ut fra hvor i landet du bor, og skal dekke vedlikehold og oppgradering av ditt lokale kraftnett. Mottaker av nettleie i ditt område er fastsatt av myndighetene og kan ikke velges av forbrukeren. Nettleien varierer også noe ut fra hvor stort strømforbruket ditt er.

Hvilken strømleverandør skal jeg velge?

Når du skal velge strømleverandør er det ikke bare pris du bør se på. Det lønner seg også å tenke på om selskapet virker pålitelig og stabilt. Enkelte aktører er billige når du inngår en ny avtale, men dette hjelper ikke mye hvis prisen skrus opp etter en periode. Gebyrer er også noe du bør undersøke, samt hvor god kundeservice du kan forvente.

Vi gjør det enkelt for deg å velge strømselskap. Det eneste du trenger å gjøre er å sende inn skjemaet øverst på siden, så vil du bli kontaktet med et godt tilbud fra en av våre leverandører.

Vi hjelper deg å spare penger!

Se hvor mye du kan spare ved å bytte.
Vi ringer deg tilbake med et tilbud.