Beste leverandører
Helt uforpliktende
100% gratis å bruke

Spar penger ved å bytte abonnement på tjenester du bruker hver dag

Fyll inn skjema og få tilbud fra inntil 3 aktører og sammenlign priser
Jeg ønsker også å motta tilbud fra inntil 3 aktører på:

Bredbånd pris

Prisen på bredbånd påvirkes av flere forskjellige faktorer, og det er ikke bare hastigheten som avgjør hvor mye du må betale. Heng med, så gir vi deg en liten innføring i hva som påvirker bredbåndsprisen din.

Hastighet

Som nevnt påvirkes prisen på bredbåndet ditt av hastigheten på opp- og nedlastinger. Siden vi er så heldige å bo et land med en av de mest utbygde digitale infrastrukturene i verden, kan vi mange steder nyte godt av hastigheter på opptil 1000 Mbit/s. Abonnementene som tilbyr disse topphastighetene er gjerne de dyreste, men så er det kanskje de færreste som har bruk for disse hastighetene.

Dekningsgrad

Bredbåndsprisen påvirkes også av adressen din. Som oftest er det flere aktører som tilbyr bredbånd i tettbygde strøk enn på landet, og dette vil påvirke konkurransebildet. Enkelt sagt så er det større sannsynlighet for at en leverandør vil bygge ut bredbånd i et stort nabolag enn et lite.

Bredbåndstype

Hva slags type bredbånd du kan få hjemme hos deg blir også påvirket av hvor du bor. Her skiller man gjerne mellom bredbånd gjennom kobberkabel, fiberkabel og mobilt bredbånd. 

Kobberkabel

De fleste adresser i Norge har mulighet til å få bredbånd via kobberkabel, og prisen på disse abonnementene er som oftest blant de laveste. Denne teknologien baserer seg imidlertid på det gamle fasttelefonnettet, og her er det begrensninger på hvor stor hastighet man kan få. Det er også begrenset hvor lenge dette nettverket vil bli vedlikeholdt, noe som gjør dette til et dårlig valg på sikt.

Fiberkabel

Fibernettet i Norge er under stadig utbygging, men vi er ennå ikke der at alle kan velge dette alternativet. Fibernett har ikke de samme begrensningene på hastighet som kobbernett. Prisen på fibernett er imidlertid høyere, og dette skyldes at leverandøren må dekke inn kostnadene for å bygge ut fibernettet.

Mobilt bredbånd

Hvis du ikke er så heldig å bo i et nabolag hvor det er bygget ut fibernett, kan det hende at mobilt bredbånd er den beste løsningen for deg. Da benyttes mobilnettet til å overføre signaler, og maksimal hastighet vil avhenge av hvor god mobildekningen er der du bor. Ved mobilt bredbånd er det datamengden du vil bruke som avgjør prisen i stedet for hastigheten på bredbåndet. I praksis betyr dette at du betaler mer for en datapakke på 50 GB i måneden enn en pakke på 25 GB i måneden.

Samlepris

Prisen på bredbånd kan også påvirkes av hvilke andre produkter du abonnerer på. Det er vanlig med lavere totalpris hvis man for eksempel abonnerer på både internett og TV hos samme leverandør. Her er det med andre ord penger å spare på å se på totalen i stedet for enkeltpriser.

Vi gjør det enkelt for deg å velge bredbånd. Fyll inn skjemaet øverst på siden, så vil en av våre samarbeidspartnere ta med kontakt med et godt tilbud, og du kan velge det bredbåndet som passer best for deg.

Vi hjelper deg å spare penger!

Se hvor mye du kan spare ved å bytte.
Vi ringer deg tilbake med et tilbud.